Jom Baca Blog!

video

Rise Again, Japan!

Meow. I don’t know about you guys, but this video make me speechless. Thank God there are still people out there who really care about Japan, and the world.

Notakaki: Kenkyu (research) sudah bermula. Aku semakin sibuk. Semoga aku masih ada masa untuk menulis entri buat tatapan semua pembaca yang comel-comel belaka.

 

Advertisements

[Video] Foto Soubetsukai PAMY 2011

Meow. Korang ingat lagi hari tu aku ada post satu entri pasal Majlis Soubertsukai (Majlis Perpisahan)? Kalau tak ingat, jom tengok entri Walimatul Urus. Alhamdulillah, majlis berjalan dengan lancar. Senpai-senpai terharu. Makanan banyak lebih. Warga PAMY melantak nasi minyak, ayam masak merah, dan gulai kawah. Terima kasih tukang masak.

So, entri kali ini, aku nak kongsi dengan korang foto-foto yang aku tembak pada malam kejadian. Foto-foto yang aku tembak tu, aku letak dalam satu video. Senang untuk kita tengok. Tak perlu klik banyak kali. Video ini jugak merupakan video yang pertama aku buat dengan iMovie. Aku siap buat akaun Vimeo sebab YouTube buat hal. Rupanya buat movie ni bukanlah semudah yang disangka. Anyway, enjoy the video!

Notakaki: Cuti sekolah dah mula. Exam dah habis. Terasa macam nak buat stop-motion video pulak.


Apa Beza Great Britain, England & United Kingdom

Meow. Exam belum habis lagi. Aku ada dua subjek minggu depan. Doakan aku.

Orait, entri kali ini aku nak kongsi dengan korang satu ilmu yang aku baru je belajar. Mungkin ada yang dah tahu. Mungkin ada yang tak tahu, macam aku. Apa tunggu lagi, jom tengok apa beza Great Britain, England, dan United Kingdom.


Muslimah dan skateboard

Cuti winter baru-baru ni aku dan member-member Yamaguchi Daigaku pergi main snowboard kat Nozawa Onsen, Nagano. Memang seronok. Lebih seronok dari main PSP. Susah sikit pada mulanya, tapi bila dah boleh main, korang pasti rasa nak lompat-lompat tunjuk skill kat aweks-aweks Jepun.

Entri kali ni aku nak kongsi dengan korang semua satu video pasal Maryama Jilo. Beliau seorang skateborder berusia 20 tahun dari Seattle. So, apa yang cool? Maryama Jilo is a girl, and a Muslimah! Muslimah on skateboard! Isn’t that cool enuff? Tapi aku agak kecewa sikit sebab ada segelintir Muslim di kawasan Maryama yang kurang senang dengan hobi beliau.

Notakaki: Aku injured sikit main snowboard hari tu. Doakan aku cepat sembuh.


Video Cool – FPS Live Action

Korang kaki game FPS? Mana satu faveret korang? Call Of Duty Black Ops? Battlefield? Atau game wajib main time pegi cyber cafe, Counter Strike? Kali ini aku nak kongsi dengan korang video cool yang dibuat berdasarkan game fps. Video ni memang nampak real! Siap ada grenade dan sniper lagi. Cakap je tak cukup. Jom tengok!

Sumber:Facerocker.com


Cara Pakai Hijab Chill

Kakak-kakak di luar sana, makcik-makcik di dapur, korang masih ingat time Yuna mula fofular dulu? Fenomena ‘Tudung Yuna’ melanda Malaysia. Haha. Aku rasa sampai sekarang, fesyen tudung Yuna masih mendapat tempat di hati muslimah Malaysia.

Orait. Entri kali ini aku nak kongsi dengan wanita-wanita di luar sana fesyen tudung baru. Yang kat Jepun ni pon boleh cuba jugak. Hijab Chill!! Hijab Chill ini diperkenalkan oleh tuan blog peliks, Maria Elena. Maria Elena adalah awek dalam video di bawah. Hehe.

Aku tak pernah pakai tudung sebab aku ni lelaki. Kepada muslimah di luar sana, kalau dah takde idea nak pakai tudung stail apa, korang boleh try pakai Hijab Chill. Try something new. Try something different.

Full credit to:peliks.blogspot

“Don’t fear failure so much that you refuse to try new things. The saddest summary of a life contains three descriptions: could have, might have, and should have.”


Siapa Cakap Wanita Islam Itu Lemah

Seorang Muslimah ayu di Brookhaven, New York bertindak berani untuk menghalau seorang perompak yang meluru masuk ke dalam kedai tempat beliau berkerja. Hafize Sahim, 27 menggunakan battle axe sepanjang 3 kaki untuk menghalau seorang perompak tersebut. Aku ulang lagi sekali, BATTLE AXE! Beliau bukan sahaja berani mempertahankan diri, malah beliau langsung tidak menunjukkan rasa takut kepada perompak tersebut. Memang ganas cara dia hayun kapak kat kepala perompak tu. Even bila perompak tu dah lari dari kedai, dia siap nak kejar lagi! She is one brave muslimah. Susah nak percaya kan? Jom tengok video di bawah.

Video ini dah agak lama. Tapi mungkin kita boleh mencontohi keberanian Hafize ini.

Sumber:nydailynews