Jom Baca Blog!

Uncategorized

Hanya Di Bulan Ramadhan #3

Ada golongan yang tukar profile picture dengan gambar makanan kemudian update status setiap satu jam dengan kata-kata godaan bulan puasa seperti:

Mari makan saya!

Saya sedap tahu~

Lagi sejam waktu berbuka 🙂

Aku geleng kepala.

Jika anda tertanya-tanya apa itu Ube dalam doodle di atas, Ube ialah nama pekan tempat tinggal saya. Saya tinggal di Ube, Yamaguchi! 🙂

Advertisements

Lomography

Dah lama aku tak update blog clumzycaffein ini. Kenapa? Ya, sibuk itu satu hal. Sebenarnya aku da ketandusan idea untuk design-design baru. Apapun, ioni je la yang mampu aku upload buat masa ini. Gambar yang aku ambik guna K550 aku dan kemudian diedit menggunakan photoshop cs3.

Seni lomography merupakan seni photography yang semakin dilupakan. Ada ura-ura yang mengatakan pengahsilan kamera lomo akan dihentikan. Anda ingin tahu lebih mengenai lomography? Anda boleh lihat menerusi wikipedia atau terus ke laman web Lomographic Aisa.


Shutting Down

hi

im shutting down my blog until further notice…

thank you


DUNIA DIPENUHI KRISIS

DUNIA DIPENUHI KRISIS
Dunia penuh dengan berbagai-bagai
krisis,
Tidak ada negara yang sunyi daripadanya,
Krisis politik, krisis ekonomi,
Krisis akhlak, krisis nilai,
Krisis rumah tangga, krisis sosial,
Krisis kaum, bangsa dan puak,
Hidup di dalam ketakutan, mana pergi
bimbang,
Keamanan sudah tidak ada lagi,
Kasih sayang dan keharmonian sudah
hilang,
Bangunlah ulama, para pemimpin, dan
cendekiawan menangani krisis,
Yang memikirkan krisis pun terlibat
dengan krisis,
Kalau tidak krisis politik, krisis
akhlak,
Jika tidak krisis sosial, krisis
keluarga,
Kalau tidak krisis nilai, krisis puak,
Apakah kaki krisis hendak membaiki
krisis?
Apakah orang yang membuat masalah boleh
mengatasi masalah?
Apakah penjenayah-penjenayah boleh
menangani jenayah?
Tuhan! Datangkanlah penyelamat dengan
segera,
Agar dunia aman semula,
Yang ada ini adalah pemusnah dan
penjenayah.


Apple iphone 3g

apple iphone 3g kuar kat 日本 2008年 7月 11日!!!

malaysia bile lg?? smpai kite dh fly ke jepun?

😛

sme2 kite tunggu…


Cara Menjawab Telefon Untuk Yang Betul

Sebenarnye cara menjawab tepon yang kite amalkan adelah salah… dan kebanyakannye sama..terpikir kah anda untuk menjawab dengan jawapan yang betul. Jadi disini kite akan cube untuk menukarkan jawapannye (tak le boring sangat lebih² lg kalu yg kejenye mmg jawab tepon).

1.
Soalan: haloo, may i speak to Bedah please?
Jawapan: maap.sini bukan balai polis.

2.
Soalan: haloo, siapa disana?
Jawapan: ntah. saya kat sini,mane le saya tau sape kat sane..

3.
Soalan: haloo, boleh saya bercakap ngan bapak awak?
Jawapan: nak cakap cakap je ler. buat ape tanye saya.

4.
Soalan: haloo, boleh sambungkan ke nombor 323?
Jawapan: maap cik,nombor tak boleh disambung,hanye boleh dicampur.

5.
Soalan: haloo, mak ade rumah?
Jawapan: mak takde rumah.bapak ade pasal rumah ni bapak yang beli.

7.
Soalan: boleh saya bercakap ngan siti?
Jawapan: maap.nombor yang anda dail tidak mahu memberikan perkhidmatannye… time kacih.

8. Soalan: haloo, tolong panggilkan samad. saya nak bercakap dengannye.

Jawapan: sila panggil sendiri.saya sibuk.
maap

9. Soalan: halloo… …
Jawapan: haloo. pusat sakit mental disini.
anda ingin mendaftar?

10. Soalan: haloo, saya nak tumpang bertanya…
Jawapan: maap. ini bukan kaunter pertanyaan.

11.
Soalan: haloo, betul ke ini nombor 3234412?
Jawapan: sila dail sekali lagi. kalau saya masih menjawab betul le tu.

12. Soalan: assalammualaikum…
Jawapan: waalaikummussalam..(tupp!..terus letak tepon.
salam kite wajib
jawab)


Photoshop CS3™

Photoshop CS3 dah kuar..(padahal dh lama kuar)

ak masih blom try gne lg…huhu…tgk product overview mmg BEST!

senpai hadi dah ader…y pirate nye kot..muahahah’

jad, kpada sumer graphic designers n grphc lovers out there..

JOM BELI ADOBE PHOTOSHOP CS3 dan menikmatinye…

For mote info bout dis product click the link below:
Photoshop CS3 Feature