Jom Baca Blog!

Siapa Cakap Wanita Islam Itu Lemah

Seorang Muslimah ayu di Brookhaven, New York bertindak berani untuk menghalau seorang perompak yang meluru masuk ke dalam kedai tempat beliau berkerja. Hafize Sahim, 27 menggunakan battle axe sepanjang 3 kaki untuk menghalau seorang perompak tersebut. Aku ulang lagi sekali, BATTLE AXE! Beliau bukan sahaja berani mempertahankan diri, malah beliau langsung tidak menunjukkan rasa takut kepada perompak tersebut. Memang ganas cara dia hayun kapak kat kepala perompak tu. Even bila perompak tu dah lari dari kedai, dia siap nak kejar lagi! She is one brave muslimah. Susah nak percaya kan? Jom tengok video di bawah.

Video ini dah agak lama. Tapi mungkin kita boleh mencontohi keberanian Hafize ini.

Sumber:nydailynews

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s