Jom Baca Blog!

Iklan Kreatif New Straits Times

Sejak duduk di tanah Jepun ini, aku mengaku aku sudah jarang membaca surat  khabar. Nak mengharapkan surat  khabar online, memang tak sama dengan feel membaca surat  khabar ‘ori‘. Jari jemari menyelak kertas. Mata meliar mencari headline yang mempu membuatkan jantung aku berdegup kencang.

Baru-baru ini surat khabar bahasa Inggeris yang popular di Malaysia, New Straits Times melancarkan kempen dengan tagline “Gain a deeper perspective“. Iklan untuk kempen ini dibuat oleh McCann Erickson Agency. Kempen ini membawa konsep NST yang menyampaikan berita dengan sangat sempurna, sehingga pembaca merasakan mereka berada di tempat kejadian. Another brilliant concept by NST!

NST adalah surat khabar faveret aku. Dengan iklan yang genius kreatif kat bawah ni, aku makin tabik spring kat NST.

Kredit:
Agency: McCann Erickson, Malaysia
Executive Creative Director: Szu-Hung Lee, Hwa
Creative Director: Jules Tan
Copywriters: Szu-Hung Lee, Primus Nair, Zaidee Zainal, Benjamin Ng
Art Directors: Jules Tan, Jerome Ooi
Agency Producer: Jimmy Ong, Bridget Hong
Photographer: Loh Lin Shan / iRom

Sumber:mymodernmet

6 responses

  1. akhirnya..tak sia-sia aku menunggu….hhahaha..
    bila ko nak buat grafik macam ni lak haziq??

    December 21, 2010 at 10:46 pm

    • sejak buat keje freelance ni, aku kena tunggu ada client~ haha.😀

      December 21, 2010 at 11:08 pm

  2. iqa

    hoho.awesome!! ;))

    December 22, 2010 at 12:21 am

    • Iklan dari McCann Erickson mmg awesome!

      December 22, 2010 at 7:59 am

  3. fuhh.. stylo lah… 1st kat sini ^_^

    http://neizalyez.blogspot.com/

    December 23, 2010 at 5:08 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s