Jom Baca Blog!

[Infographic] Rock, Paper, Scissors

Kalau di Malaysia, kita main O-Som kan? Kalau main ramai-ramai, kita lagi prefer lat-taili-lat-taili-tamplom. Aku tak tahu bahasa apa tu, tapi dua permainan tu la permainan paling basic kita main masa kecil-kecil. Bila dah besar sikit baru tau nak main gunting-batu-kain.

Di Jepun pon ada permainan yang serupa. Orang Jepun panggil Janken. Peraturan pon sama sahaja dengan permainan gunting-batu-kain. Kat bawah ni ada satu infographic pasal permainan Rock-Paper-Scissors dan cara nak menang! Klik untuk gambar lebih besar.

2 responses

  1. omoshiroi!

    December 6, 2010 at 5:28 pm

    • Omoshirai darou? Huhu. Tapi aku yowai janken. Haha

      December 7, 2010 at 12:22 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s