Jom Baca Blog!

Archive for February, 2009

Semangat blog

Aku ambil masa tulis sekejap sementara tunggu bas Pak Cik Tahir dan budak-budak junior habis exam. Oh, aku lupa nak beritahu yang aku sudah habis exam. Yahuu! Aku merdeka!

Semangat blog. Ada orang suka baca blog. Ada orang suka update blog. Ada orang suka tulis komen kat blog orang. Aku tergolong dalam golongan orang yang suka baca blog, tetapi malas untuk meng’update’ blog sendiri.

Semenjak dua menjak ini, aku macam dah hilang semangat untuk mengupdate blog. Blog sendiri aku jarang update, tetapi blog Azzariyat memang hari-hari aku bukak dan update. Haha.

Alasan? Aku takde artwork baru untuk di upload!! Waa! Aku kekeringan idea untuk buat design baru..
Tetapi anda usah gusar dan bimbang, aku aku akan cuba menghasilkan design-design baru memandangkan exam sudah pun habis..

Lagi satu, susah nak upload sekarang ni sebab streamx LAMBAT macam SIPUT! Sorry TM!

Advertisements

Desktop Screenshot

Hi. Memang dah lama aku tak update blog clumzycaffein ini. Walaubagaimanapun, aku cuba untuk menghantar entry sekerap mungkin. Untuk entry kali ini aku post desktop screenshot laptop Compaq CQ-20 aku yang sangat aku sayang. Skarang aku dah tak guna shortcut dekat desktop. Aku buang semua icons dan guna Rocketdock. Hasilnya, desktop aku tak nampak serabut dan sedap mata memandang. Wallpaper dan icon docklet aku edit guna photoshop.


Lomography

Dah lama aku tak update blog clumzycaffein ini. Kenapa? Ya, sibuk itu satu hal. Sebenarnya aku da ketandusan idea untuk design-design baru. Apapun, ioni je la yang mampu aku upload buat masa ini. Gambar yang aku ambik guna K550 aku dan kemudian diedit menggunakan photoshop cs3.

Seni lomography merupakan seni photography yang semakin dilupakan. Ada ura-ura yang mengatakan pengahsilan kamera lomo akan dihentikan. Anda ingin tahu lebih mengenai lomography? Anda boleh lihat menerusi wikipedia atau terus ke laman web Lomographic Aisa.