Jom Baca Blog!

The Count of Monte Cristo

Kau pernah dengar tajuk entri kali ini? Ya, The Count of Monte Cristo adalah tajuk novel karya Alexander Dumas. Novel ini pernah diadaptasikan dalam filem dengan tajuk yang sama pada tahun 2002.

Kenapa aku tulis tentang The Count of Monte Cristo? Hehe. Aku cuma nak bagitau korang yang movie The Count of Monte Cristo ialah movie pertama yang aku download dengan jayanya menggunakan Bitcomet sejak aku beli laptop Compaq CQ-20 kesayangan aku ni!

Best? Oh, sudah tentu best! Aku pernah tengok movie ni dulu. Walaupun aku tak berapa faham bahasa Inggeris, aku faham jalan ceritanya. Dan filem ini mengubah persepsi aku sejak itu. Edmond Dantes menjadi idola aku. Aku pernah menggunakan nama Edmond Dantes sebelum menggunakan nama clumzycaffein.

Ya, macam biasa, aku ingin menulis apa yang aku belajar dari filem ini. Tetapi aku tak boleh tulis panjang sebab esok aku ada kuiz Bahasa Jepun dan C Language..Maaf ya kawan-kawan.

Apa aku belajar?

1.JANGAN TIKAM BELAKANG (dan depan) KAWAN KAU!

2.JANGAN PUTUS ASA DALAM HIDUP

3.KNOWLEDGE IS POWER

4.TO DEFEAT YOUR ENEMY, YOU MUST KNOW THEM

Sampai sini dulu. Doakan kejayaan aku untuk kuiz esok. Sekian.

One response

  1. hi there!
    I made with photoshop anime myspace pictures.
    have a look at them:
    http://tinyurl.com/66k3ae
    Thank you for your site🙂 xoxo

    November 26, 2008 at 11:24 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s