Jom Baca Blog!

SELAMAT HARI GURU

Assalamualaikum wbt.

Hari ini, 16 Mei, Malaysia menyambut Hari Guru di seluruh negara. Sambutan hari guru bertujuan untuk menghargai jasa dan pengorbanan guru yang mendidik kita. Kita seharusnya berterima kasih kepada insan yang selama ini tidak lokek mengajarkan kita ilmu; sama ada guru tadika, sekolah rendah, sekolah menengah, kolej, universiti atau guru yang mengajar kita di mana-mana sekalipun, walaupun ilmu yang diajarkan itu hanya sepotong ayat.

Terdapat pelbagai cara untuk kita menunjukkan penghargaan dan kasih sayang kepada guru-guru kita. Memberi hadiah seperti bunga, saputangan, atau kad hari guru adalah salah satu cara. Tetapi, para guru tidak mengharapkan hadiah dalam bentuk material. Sebaliknya, hadiah yang paling bernilai bagi mereka adalah kejayaan kita. Anda hanya perlu menenjukkan keupayaan diri anda yang sebenar dalam pelajaran dan menunjukkan teladan yang baik,yakni dari segi akhlak.

Oleh yang demikian, marilah kita sama-sama mengucapkan TERIMA KASIH atau SELAMAT HARI GURU kepada guru-guru kita. Tanpa mereka, mungkin kita tidak dapat menjadi diri kita yang cemerlang seperti sekarang.

SELAMAT HARI GURU KEPADA SEMUA GURU DAN TENAGA PENGAJAR DI SELURUH MALAYSIA. TERUTAMANYA GURU-GURU SEKOLAH MENENGAH SAINS SULTAN HAJI AHMAD SHAH (SEMSAS), KUANTAN, PAHANG. DAN SEMUA SENSEI JAPANESE ASSOCIATES DEGREE (JAD) PROGRAMME,YAYASAN PELAJARAN MARA (YPM).

先生の日おめでとうございます!!

Ikhlas daripada Muhammad Haziq bin Samsudin,

Ex-student SEMSAS, Pelajar U2 JAD Program YPM

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s