Jom Baca Blog!

秒速5センチメートル

秒速5センチメートル(Byousoku 5 centimeter)

This is the movie that I watch recently..Byousoku 5cm atau dalam bahasa Malaysia ‘5cm persaat’.

Bagi aku, anime nie memang BEST sebab cerita dia sangat jiwang dan menyayat hati. Dalam movie in ada 3 cerita pendek yang saling berkaitan. Kepada sesiapa yang dah tengok 星の声(Hoshi no koe) / Voice of Distance Star, korang MESTI tengok anime ni coz director citer yang sama. Siapa tak kenal Makoto Shinkai.

Byousoku 5cm adalah satu cerita cinta remaja yang enjoy untuk ditengok. Kalau korang jenis layan cerita jiwang jepun, korang tak boleh terlepas tengok movie nie. Tapi, ending movie ni bagi aku kurang best…

Tapi yang penting, aku boleh belajar banyak 言葉 (perkataan/word) kotoba baru yang best. Huhu.

この映画はスッゴク面白かった!!!

見てみて下さいね!

UPDATE:

Korang boleh download movie ni kat website YellowCinema. Klik sini.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s